Sport og specielt fodbold som ideologi

Hvorfor tillades 25.000 i Parken, mens festivaler ikke må?

Forskellen på fodboldtilskuere og koncerttilskuere er stor. De fleste fodboldfans har selv spillet eller spiller stadig fodbold, kan altså meget let identificere sig med kampen. De fleste koncerttilskuere er ikke eller har ikke været aktive musikere, men er i den henseende distancerede og mere passivt oplevende end fodboldtilskuere, som lever med og identificerer sig med noget, der på mange måder minder om krig, i det mindste om kamp, der vækker dybe instinkter om overlevelse.  Vinderen af slaget får stor opmærksomhed, ofte berømmelse og penge, hvilket for mange mænd øger chancen for sex. 

I og med, at fodbold vækker dybe overlevelsesinstinkter sammen med en dyb følelse af samhørighed mod fjenden, passer fodbold perfekt som hæmningsløs afladning af frustrationer hos folket i et konkurrencestyret kapitalistisk samfund med kamp, en vinder, dommerautoriteten, som både spiller domstol og politi.

Ideologien er klar. Der er kun en vinder (survival of the fittest bliver endnu engang promoveret). I nutidens fodbold- og sportsverden spiller penge, korruption og teknologi en stadig større rolle. Qatar købte FIFA-delegerede og sikrede sig dermed som arrangør af fodbold VM 2022. Yderligere misbruger de billig arbejdskraft fra fattige lande i sådan en grad, at mange af disse fattige er døde under slavelignende forhold. Fodboldverdenen er tavs. Det er beskæmmende at høre DBU forsvare dette og forsøger at snakke udenom med den gamle løgnagtige frase: "Vi skal ikke bland politik og sport sammen".

Video optaget 22. juni 2021, 11 min.

Husk at dele: Højreklik her, vælg 'Kopiér link adresse' el. lign. og du får et link til denne side. Indsæt derefter linket i en email eller på sociale medier. Tak !!


©2021 • Michael Maardt • theninja.dk