Teknik: webside, link og videoer

Hvis du uploader en video til Youtube eller anden platform, får videoen en adresse på nettet, en såkaldt URL. Hvis du senere ønsker at opdatere videoen, således at URL'en bliver det samme, er det IKKE muligt. Du er tvunget til at uploade en ny video og denne video får en ny URL. Hvis du har linket på sociale medier til en youtube video og mange har delt dette link, kan du IKKE rette alle disse links. De går til den gamle video.

Hvad gør man så? Man laver sin egen hjemmeside som jeg har gjort her og linker til WEBSIDEN, hvor videoen er indlejret (typisk med en embed kommando i koden).

Kan du fortryde et upload?

Hvis du uploader en video eller tekster på et socialt medie som Facebook, Instagram eller Twitter, så overdrager du visse rettigheder til det sociale medie. Det sociale medie har visse rettigheder til at BRUGE dit indhold, og det er ikke så smart. Lad os sige, at du uploader en video, måske som livestream, og senere fortryder, så er det for sent, hvis andre har delt dit indhold. Derfor uploader jeg yderst sjældent en video direkte på et socialt medie.


©2021 • Michael Maardt • theninja.dk